Studiekredsene tilbydes:

Hold 404, onsdage 15.00-17.00, start: 11. sept.     Bodil Thomasberg, 4814 2793.


Hold 405, tirsdage 17.00-19.00, start: 17. sept. Keld Kildeskov, 2176 1791                               


Hold 408, fredage 09.30-11.30  start: 13.sept.  Bendette Hydeskov, 2651 7988

 

Hold 404 og 405

Deltagerne arbejder med egen slægt og hjælper og inspirerer hinanden. Holdleder og instruktør hjælper den enkelte deltager og gennemgår forskellige emner med udgangspunkt i deltagernes behov.

Det er en fordel, at deltagerne anvender et slægtsprogram eller på anden måde registrerer fundne oplysninger, da mængden af informationer hurtigt vokser og kan blive uoverskuelige.

Det forudsættes, at deltagerne er fortrolige med brugen af en PC og hjemme har adgang til internettet.

 Det forventes, at deltagerne har kendskab til søgning i kirkebøger og folketællinger.

Vi benytter os af de mange gode vejledninger, der findes på Statens arkivers hjemmeside https://www.sa.dk/ og søger i de forskellige kilder på Arkivalieronline og i arkivdatabasen Daisy og http://www.danishfamilysearch.dk/   

Hvis du benytter egen bærbar pc eller tablet til slægtsforskning, kan du naturligvis også gøre det i studiekredsen.

 


Hold 408 henvender sig til rutinerede slægtsforskere, som bruger slægtsprogrammet Legacy.

Holdet er en studiekreds med flere år på bagen og deltagerne er efterhånden rutinerede slægtsforskere.

 

Vi bliver aldrig færdige med at finde nyt om vores aner og slægt. Mulighederne for at finde oplysninger om på internettet accelerere, da de forskellige arkiver er i fuld gang med at digitalisere deres materiale og lægge det ud til alment brug.

Der er derfor utallige muligheder for at finde oplysninger om vores aners liv og deres eventuelle ejendomme ved hjælp af kirkebøger, folketællinger, skifteprotokoller, begravelsesprotokoller, dødsattester, fæste- og sogneprotokoller, brandforsikringer, tinglysninger, matrikelkort og meget, meget mere.

For at holde styr på alt det, vi finder, bruger vi slægtsprogrammet Legacy - se www.legacydansk.com

Legacy er et af de førende programmer til registrering og arbejdet med Slægtshistorie. Programmet indeholder et utal af muligheder, som man kan anvende og tilpasse efterhånden, som man bliver fortrolig med det eller får brug for en funktion. Vi arbejder løbende med at gennemgå disse muligheder sammen eller ud fra den enkeltes behov.

 

Holdet er pt. godt fyldt op, men hvis du er interesseret i at deltage og er en rimelig rutineret slægtsforsker og helst bruger af slægtsprogrammet Legacy, så ring - måske finder vi en løsning.